قیمت دلار تا کجا بالا می رود

غاز اولین روز کاری هفته و همزمان با عرضه سنگین صرافان، افت ارز آغاز شد و در روز سه شنبه، این کاهش به اوج خود رسید اما دو روز پایانی هفته بخشی از ارزش از دست رفته مجدداً به بازار برگشت و تا آخرین ساعات کاری بازار در روز پنجشنبه نیز در حال ترمیم ارزش از دست رفته اش بود.

روز سه شنبه فروشنده در بازار به حدی رسید که خرید نرخ دلار تا مرز ۲۵ هزار تومان نیز کاهشی شد اما با مقاومت بالای بازار و بازارساز سقوط، دوام زیادی نیاورد.

علاوه بر افزایش عرضه توسط بازارساز می توان بالارفتن پیشی گرفتن بایدن از ترامپ در نظرسنجی های انتخابات آمریکا را یکی از عوامل بالارفتن فروشنده در بازار دانست.

وانگهی، هفته گذشته نیز عنوان شد که قدیمی های بازار در خرید و فروش دست به عصا شده اند و بسیار با احتیاط در حال معامله هستند و این موضوع نیز هشدار داده شد که سرمایه های خرد ممکن است به شدت در ایام پیش رو متضرر شوند.

در واقع این انتظار غیرواقعی از انتخابات آمریکا که از ماه ها قبل در بازار ایجاد شده است صرفاً در راستای سودجویی سفته بازان ایجاد شده است و نهایتاً این سرمایه های خرد هستند که تاوان این سوء استفاده را در بازار خواهند داد.

در این بین برخی رسانه ها با توجه به عدم هماهنگی نرخ صرافی ملی با بازار در کاهش قیمت ها، بانک مرکزی را به مقابله با کاهش بیشتر قیمت ارز متهم کردند.

از طرفی دیگر با آنالیز وضعیت بازار طی هفته گذشته می توان نمودار افزایش و کاهش شاخص ارزی را با ارزش درهم متقارن دانست.

خلاصه بازار ارز در هفته گذشته:

  • دلار نیما (فروش): ۲۹۳,۸۰۰ ریال
  • دلار نیما (خرید) : ۲۵۵,۰۰۰ ریال
  • یورو نیما (فروش): ۳۴۷,۵۰۰ ریال
  • یورو نیما (خرید) : ۳۰۸,۷۰۰ ریال
  • درهم امارات نیما (فروش): ۳۲۷,۷۴۹ ریال
  • درهم امارات نیما (خرید) : ۳۱۹,۱۵۳ ریال
  • یوان چین نیما (فروش): ۴۰,۷۵۰ ریال
  • یوان چین نیما (خرید) : –

پیش بینی قیمت دلار در هفته آینده:

آینده بازار ارز، آینده سقوط است اما چه زمانی و تا کجا سوالی است که به سختی می توان به آن پاسخ داد!

با برگزاری دومین و آخرین مناظره انتخاباتی در آمریکا و تحلیل کارشناسان نسبت به پیشی گرفتن بایدن از ترامپ به نظر می رسد برای هفته آتی خطری از جانب انتخابات آمریکا فعلاً بازار را تهدید نکند.

از طرفی دیگر اغلب کارشناسان و مسئولین ارشد کشور همچنان منتظر کاهش قیمت هستند و پس از دو سفر همتی و ظریف به عراق و چین و دریافت وعده هایی مبنی بر بازگشت بخشی از ارزهای بلوکه شده به کشور، همچنان احتمال کاهش قبمت ارز در هفته های آتی دور از انتظار نیست.

 

در هر صورت پیش بینی ما بر این است که همچون اتفاق غیر منتظره سال ۹۷، بازار ساز اقدام به غافلگیری سفته بازان در بازار خواهد کرد لذا همچون پیش بینی های قبلی از ورود سرمایه های خرد به بازار بر حذر می داریم.

همانگونه که پیش بینی شده بود با عبور درهم از مرز ۸۰۰۰ تومان می بایست منتظر اتفاقات غیر منتظره بود و همین هم شد، حال نیز پیش بینی می گردد در صورت عدم کنترل درهم، باید همچنان منتظر افزایش شاخص ارزی در هفته آتی بود.

سطوح مقاومتی دلار در بازار آزاد برای هفته آینده از قرار ذیل می باشد:

سطح مقاومتی اول: ۳۰۱,۰۶۶ ریال

سطح مقاومتی دوم:  ۳۱۱,۷۶۳ ریال

سطح مقاومتی سوم: ۳۲۲,۴۶۱ ریال

اما دلار در بازار آزاد بر روی نرخ ۲۶۴,۲۹۱ ریال مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

چند نکته بسیار مهم در بازار:

اول اینکه فشارهای روانی و هیجانات، اصلی ترین استراتژی سفته بازان در بازار است، باید شدیداً مراقب بود و از هرگونه معامله هیجانی علی الخصوص در معاملات فردایی پرهیز شود.

دوم اینکه پیشنهاد می شود از سرمایه گذاری در بازار ارز جداً اجتناب شود و فقط نیاز واقعی وارد بازار ارز شود.

سوم اینکه سطح مقاومتی اول برای دلار در بازار رسمی طی هفته آینده ۲۹۷,۲۷۱ ریال است. سطح مقاومتی دوم ۳۰۰,۷۹۲ ریال و سطح مقاوتی سوم ۳۰۷,۸۳۴ ریال است. برای شکسته شدن سطح مقاومتی سوم در بازار رسمی به حواله ای با نرخ بیش از ۸ هزار ۴۰۰ تومان نیاز است که آماده شکسته شدن است.

چهارم اینکه حفظ تفاوت ۵ درصدی بین بازار رسمی و بازار غیررسمی (آزاد و تلگرامی) اولویت اصلی بازار ساز است و در صورت باز شدن این فاصله برای جلوگیری از آربیتراژ می بایست باید منتظر افزایش نرخ رسمی و در برخی موارد ارز سنا بود.

پنجم اینکه توصیه می شود معامله گران بازار ارز از گذشته درس بگیرند و برای اینکه از بازار جانمانند و ضرر سنگین نکنند به محض ورود به سود، بخشی از سرمایه خود را ریال کنند و در زمان اصلاح قیمت بتوانند خرید کنند. نکته مسلم اینجاست به نظر نمی رسد بازار سال ۹۷ در رشد ناگهانی دوباره تکرار شود و به امید این بازار نمانند.

منبع: رخ جهان نما

 

نکته مهم: این پیش بینی در روز جمعه ۰۲/۰۸/۱۳۹۹ تهیه شده و راس ساعت ۰۰:۳۰ بامداد روز شنبه ۰۳/۰۸/۱۳۹۹ منتشر گردیده است و با تحرکات روزانه ویرایش نمی گردد.